Om Senja

Senja Arctic Lodge tilbyr en unik opplevelse for de som søker stillhet og en nærkontakt med naturen.

Senja ligger på 69 grader nord, med store muligheter for å kunne se midnattssolen om sommeren, og det magiske nordlyset om vinteren.

Et møte med Senja setter spor i menneskene som opplever den. Vi i Senja Arctic Lodge ønsker å legge forholdene til rette slik at du får et minnerikt opphold fra Senja.

Naturen nord for polarsirkelen har til alle tider hatt magisk tiltrekning på mennesket. Senja, Norges nest største øy og sine 1600 kvadratkilometer, byr på områder med nesten urørt natur og spennende historie.

Senja er Norge i miniatyr som kan by på spektakulær natur og opplevelser for liten og stor. Øya er ennå full av uberørte og uoppdagede perler som kan nytes. Ekte og ren glede skapes i møtet med nordlyset, hvalen, maten og mørketidslyset på vinteren eller midnattssol, bølgeskvulp, hvite strender og majestetiske fjelltopper om sommeren.

Senja har alt man vil oppleve på kort eller lang tid. Nasjonal turistvei med magiske utkikkspunkter, kunst og kulturopplevelser med høy kvalitet, tusser og troll, et yrende fugle- og dyreliv.

Yttersiden er preget av dramatiske fjell som stuper rett ned i havet, men også av idyllisk skjærgård og flotte sandstrender.

På innsiden finner man fruktbar jord og et vennlig landskap med bølgende åser og bjørkeskog. Inne i dalene ligger trivelige bygder og småbruk. Sør-Senja er berglendt med svaberg og furuskog. Her ligger også Ånderdalen Nasjonalpark. 

På yttersida av Senja hvor hav og himmel møtes, slynger turistvegen seg på høgdedraget over bygda Bergsbotn. På en 44 meter lang plattform kan du nyte den storslåtte utsikten over Bergsfjorden og de høye fjellene rundt.

De bratte fjellene som stuper rett ned i havet flere steder på Senja er et overveldende syn, og det mest markante kjennetegnet på øya. Vegen snor seg inn og ut av fjordene hvor vannet er rent, klart og kaldt. Så kaldt at uansett hvor innbydende strendene med kritthvit korallsand framstår, er et bad forbeholdt de aller tøffeste.

Du kan kjøre mil etter mil i et dramatisk landskap på en tidvis smal og svingete veg og på de forunderligste steder ligger det små fiskevær og hus som har klort seg fast. Senja reflekterer det robuste og alvorlige fra en tid hvor folk måtte klare seg av fiske og karrig jordbruk, men øya viser deg også en myk side med lune fjordarmer. Dessuten er det så vakkert at du vil lure på hvorfor du ikke har funnet vegen hit før.

Opplevelser

Senja er som en stor lekepark for friluftsfolk som liker utfordringer. For alle som vil vandre, klatre, padle, dykke eller frikjøre ned bratte fjellsider er Senja perfekt. Her er det nok av muligheter for å bevege seg ute i naturen. Det finnes også enklere aktiviteter som kan være til stor glede for både store og små. Finn en av de mange nydelige strendene, følg etter sjøen når den trekker seg ut, og løp foran når bølgene slår inn igjen uten å bli truffet av det kalde vannet. Noen ganger er det ikke mer som skal til for å ha det gøy.

På Sør-Senja har vi også det gamle Skrolsvik fort som ligger på Senjehesten. Her finner vi enda kanoner og annet materiell fra 2. verdenskrig. Spennende sted som gir tankevekkende assosiasjoner. Her er det også hvite strender og vakker natur.

Attraksjoner

Ersfjordstranda

Innerst i Ersfjorden ligger Ersfjordstranda med hvit, finkornet sand som sender tankene til andre land og strender. Omgitt av spisse, høye fjell er dette Norge på sitt vakreste. Toalettbygget på plassen med trekantet form og gullbeslått ytre er en attraksjon i seg selv. Sykkelløpet Arctic Race of Norway har gått 2 ganger forbi Ersfjordstranda og Tungeneset

Tungeneset og okshornan

Ytterst på neset mellom Steinfjorden og Ersfjorden ligger rasteplassen Tungeneset. En gangbane i sibirsk lerk leder ut over svabergene med utsikt til Nordsjøen i vest og den sylskarpe fjellrekken Okshornan i nord.