Dronningruta på Senja - perfekt for turer og sykling

Utforsk den spektakulære naturen på Senja ved å gå på turer eller sykle langs de idylliske veiene og stiene. Bli med på Dronningruta, oppkalt etter dronning Sonja, eller velg en av de utallige merkede turløypene.

Senja, en øy i Nord-Norge, er et paradis for friluftsentusiaster og tilbyr fantastiske muligheter for både sykling og turer. På Senja Artic Lodge tilbyr vi skreddersydde opphold for gjester som ønsker å utforske øya og alt den har å by på.

Turer

Dronningruta, oppkalt etter Dronning Sonja som er en hyppig gjest på øya, er en av de mest populære turstiene på Senja. Med en spektakulær utsikt fra toppen er det ikke rart at denne turen er en favoritt blant både lokale og tilreisende. Turen er omtrent 8 km lang og passer for alle nivåer av turgåere. Du kan gå rundt Stongodden på Stonglandshalvøya og nyte utsikten over havet og naturreservatet. Alternativt kan du gå tvers over halvøya gjennom skog og litt fjell. Det finnes også utallige merkede turløyper og fjellvandringsruter på Senja, inkludert Ånderdalen nasjonalpark som ligger en 20-minutters kjøretur unna Valvåg.

Sykling

Senja er en stadig mer populær destinasjon for sykling, med et nettverk av veier og stier som passer for alle nivåer av syklister. Hver sommer går verdens nordligste sykkelritt, Arctic Race of Norway, over Senja, og dette rittet er en av Topp 5 i Thor Hushovds anbefalte sykkelturer i Norge. Vi hjelper deg gjerne med å leie en sykkel slik at du kan utforske øya på egen hånd. Vi tilbyr også overnatting for syklister, med teltmuligheter og fasiliteter som dusj, toalett, sauna og grill- og kokemuligheter. Klær og telt kan tørkes innendørs.

Uansett om du er en erfaren syklist eller en turgåer som søker en utfordring, vil Senja imøtekomme dine behov. Med vår beliggenhet på Senja, har du tilgang til noen av de beste opplevelsene i Nord-Norge.